en | nl | fr

ALLES OVER HET DATA INCIDENT VAN EXTERNE LEVERANCIER

Ticketmaster heeft deze website gemaakt voor klanten van wie persoonlijke gegevens mogelijk in het Inbenta-incident zijn getroffen. Het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van de persoonlijke gegevens van klanten is erg belangrijk voor Ticketmaster. Zodra werd vastgesteld dat een onbekende derde partij mogelijk toegang had tot persoonlijke gegevens, ondernam Ticketmaster dan ook snel actie om het probleem aan te pakken en klanten te beschermen.

Wat is er gebeurd?

Op zaterdag 23 juni 2018 heeft Ticketmaster UK schadelijke software vastgesteld op een customer services product dat werd gehost door Inbenta Technologies, een externe leverancier van Ticketmaster.

Direct na de ontdekking van de schadelijke software hebben we het Inbenta-product uitgeschakeld voor alle websites van Ticketmaster.

Minder dan 5% van onze klanten wereldwijd is beïnvloed door dit incident. Klanten in Noord-Amerika zijn helemaal niet beïnvloed.

Omdat het Inbenta-product op de websites van Ticketmaster International gebruikt werd, is het mogelijk dat persoonlijke of betalingsgegevens van sommige klanten toegankelijk waren voor een onbekende derde partij.

Wij hebben contact opgenomen met alle klanten die mogelijk benadeeld zijn door dit beveiligingsincident. Britse klanten die tussen februari en 23 juni 2018 tickets hebben gekocht of hebben geprobeerd te kopen, kunnen worden getroffen, net als internationale klanten die tickets tussen september 2017 en 23 juni 2018 hebben gekocht of geprobeerd te kopen.

Als je geen e-mail van ons hebt ontvangen, dan denken wij dat jij op basis van ons onderzoek niet getroffen bent door dit beveiligingsincident.

Forensische teams en beveiligingsexperts werken dag en nacht om te begrijpen hoe de gegevens bloot zijn komen te liggen.

We werken samen met de autoriteiten, evenals creditcardmaatschappijen en banken.

Wat we nu doen

Ticketmaster heeft deze website in het leven geroepen om je vragen over het Inbenta-incident te beantwoorden. Als je hierover een vraag hebt, kan je contact met ons opnemen via fan.help@ticketmaster.be

Als voorzorgsmaatregel vragen we alle klanten die bericht hebben ontvangen hun wachtwoord opnieuw in te stellen wanneer ze zich de volgende keer bij hun account aanmelden.

We raden je aan je rekeningafschriften in de gaten te houden op aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal. Als je je zorgen maakt, of verdachte activiteiten in je afschriften opmerkt, neem dan contact op met de bank of het creditcardbedrijf.

FAQs

Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Ga naar de inlogpagina en klik op de link 'wachtwoord vergeten?'. Volg dan de instructies.

Welke landen zijn getroffen?

Op basis van ons onderzoek zijn we ervan overtuigd dat alleen een aantal Britse klanten die tickets hebben gekocht of geprobeerd hebben te kopen, door het incident mogelijk zijn getroffen. Uit voorzorg vragen we ook alle klanten van Ticketmaster International buiten het Verenigd Koninkrijk hun wachtwoord opnieuw in te stellen wanneer ze inloggen op hun account. Klanten in Noord-Amerika zijn niet getroffen.

Hoe is dit gebeurd?

Op zaterdag 23 juni 2018 heeft Ticketmaster UK vastgesteld dat schadelijke software vastgesteld op een klantondersteuningsproduct dat werd gehost door Inbenta Technologies, een externe leverancier van Ticketmaster, gegevens van Britse klanten geëxporteerd werden naar een onbekende derde partij. Direct na de ontdekking van de schadelijke software hebben we het Inbenta-product uitgeschakeld voor alle websites van Ticketmaster.

Omdat het Inbenta-product op de websites van Ticketmaster International gebruikt werd, is het mogelijk dat persoonlijke of betalingsgegevens van sommige klanten zijn geopend door een onbekende derde partij. Forensische teams en beveiligingsexperts werken dag en nacht om te begrijpen hoe de gegevens zijn blootgesteld.

Welke gegevens zijn blootgesteld?

Gegevens die mogelijk vrij zijn gekomen, zijn: naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgegevens en aanmeldgegevens van je Ticketmaster account.

Welke websites zijn getroffen?

Het Inbenta-product werd gebruikt door Ticketmaster International, Ticketmaster UK, GETMEIN! en Ticketweb websites. We nemen contact op met alle mogelijk getroffen klanten. Klanten in Noord-Amerika zijn niet getroffen.

Hoe weet ik of ik getroffen ben?

We raden je aan je rekeningafschriften in de gaten te houden op aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal. Als je je zorgen maakt, of verdachte activiteiten in je afschriften opmerkt, neem dan contact op met de bank of het creditcardbedrijf.

Uit voorzorg vragen we alle getroffen klanten hun wachtwoord opnieuw in te stellen wanneer ze zich de volgende keer bij hun account aanmelden.